درباره رشته هنر

درباره رشته هنر

رشته های هنر و زبان رشته هایی هستند که دانش آموزان می توانند با هر مدرک تحصیلی (ریاضی،تجربی و انسانی )در این گروه ها شرکت کنند.

برخلاف تصور عده ی زیادی از افراد، شرکت کنندگان در کنکور هنر راه دشواری را در پی خواهند داشت.

در کنکور هنر دروس عمومی مانند سایر رشته ها خواهد بود.شامل زبان و ادبیات فارسی،زبان عربی،فرهنگ  معارف اسلامی و زبان خارجه.اما دروس اختصاصی شامل 7 مورد :

1.درک عمومی هنر2.درک عمومی ریاضی و فیزیک 3.ترسیم فنی 4.خلاقیت تصویری و تجسمی 5.خلاقیت نمایشی6.خلاقیت موسیقی7.خواص مواد

است.

ضرایب دروس عمومی مانند ضرایب سایر رشته ها محاسبه می شوند اما در رابطه با دروس اختصاصی این ضرایب از گرایشی به گرایش دیگر متفاوت است.مثلا درس خلاقیت موسیقی برای داوطلبان رشته موسیقی با ضریب 4 و برای داوطلبان رشته نمایش با ضریب 1 محاسبه می شود.

نکته قابل توجه برای آزمون رشته هنر در تمامی گرایش ها ،گسترده بودن منابعی است که داوطلبان باید اطلاعات جامعی از آن ها داشته باشند.

و نباید انتظار داشت تا مانند سایر رشته ها در چهارچوب منابع معرفی شده سوالات مطرح شوند.

مثلا در درسی مانند درک عمومی هنر همان طور که از اسم آن مشخص است،اطلاعات جامعی از هنر مورد پرسش قرار خواهد گرفت.

به غیر از آزمون کتبی کنکور هنر،تمامی گرایش های این رشته نیمه متمرکز هستند.

به این معنی که سنجش داوطلبان متقاضی رشته های هنری در دو مرحله کتبی(آزمون کنکور) و عملی انجام می گیرد.

داوطلبان بعد از شرکت در آزمون کتبی (کنکور) و اعلام نتایج اولیه ،با توجه به انتخاب رشته ای که خواهند داشت ،در صورت کسب امتیاز لازم و معرفی شدن در لیست داوطلبان چندبرابر ظرفیت برای آزمون عملی رشته مورد نظر خود دعوت می شوند.

برای داوطلبان متقاضی رشته موسیقی(گرایش نوازندگی ایرانی،نوازندگی جهانی،آهنگسازی) آزمون عملی با حضور اساتید به نام تمامی گرایش های ذکر شده، برگزار می شود.و مهارت عملی هنرجویان مورد سنجش قرار می گیرد.

در آزمون عملی برای گرایش نوازندگی جهانی و ایرانی مهارت نوازندگی داوطلب و میزان تربیت شنوایی او مورد سنجش قرار می گیرد.

در واقع داوطلب باید خود را برای اجرای قطعات در سطح آزمون ،از قبل آماده کرده و کلاس های سلفژ و تئوری را پشت سر گذاشته باشد.

 

 

 

 

 

 

سوالی که عموما داوطلبان می پرسند این است که آیا داشتن مهارت نوازندگی قبل از ورود به دانشگاه الزامی است؟

بله.هنرجویان که علاقه به ادامه تحصیل در تمام گرایش های موسیقی را دارند باید از قبل با موسیقی و حداقل با نواختن یک ساز آشنایی داشته باشند.

 

چه سازهایی برای آزمون ورودی از طرف دانشگاه مورد تایید است؟

پیانو،گیتار،فلوت،ابوا،کلارینت،تار،سه تار،نی،سنتور،کمانچه،خانواده ویولن ها است.

در آزمون ورودی ،داوطلبان باید یک برنامه اجرایی مناسب برای نشان دادن توانایی های نوازندگی خود آماده داشته باشند.قطعات به انتخاب خود داوطلب خواهد بود.

 

چه کسانی می توانند در کنکور هنر شرکت نمایند؟

داوطلبان شرکت کننده در این آزمون به صورت زیر تقسیم بندی می شوند:

گروه اول

کسانی که آخرین مدرک تحصیلی آن ها دیپلم هنر است. این گروه در حال اخذ مدرک پیش دانشگاهی هنر (سال چهارم دبیرستان رشته ی علوم هنر ) هستند و یا این مدرک را نیز اخذ نموده و فارغ التحصیل هنر هستند.

گروه دوم

کسانی که آخرین مدرک تحصیلی آن ها دیپلم رشته های تجربی، ریاضی فیزیک، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی دارند و می خواهند کنکور هنر شرکت کنند، این افراد می توانند به دو صورت اقدام نمایند، اول آنکه تغییر رشته دهند و وارد رشته ی هنر شوند و مدرک پیش دانشگاهی هنر (سال چهارم دبیرستان رشته ی هنر ) را دریافت نمایند.

 

گروه سوم

 

کسانی که آخرین مدرک تحصیلی آن ها دیپلم فنی حرفه ایی است، این دسته از داوطلبان نیز دو راه برای ثبت نام در کنکور هنر دارند، اول آنکه می توانند مدرک فوق دیپلم( کاردانی) خود را در یک رشته بگیرند و سپس با این مدرک در کنکور هنر ثبت نام نمایند و روش دوم آن است که در مقطع پیش دانشگاهی ثبت نام کنند و از آن طریق مجاز به ثبت نام در کنکور هنر خواهند شد.

 

 

گروه چهارم

 

کسانی که مدرک فوق دیپلم( کاردانی) دارند و یا حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 95 آن را کسب می کنند به شرط آنکه خدمات قانونی بر عهده شان نباشد و یا اینکه حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 95 و یا 30 بهمن95 آن را به پایان برسانند

می توانند در کنکور هنر شرکت کنند

گروه پنجم

 

کسانی که آخرین مدرکشان کارشناسی یا بالاتر است، این دسته از داوطلبان نیز می توانند در کنکور هنر شرکت نمایند،البته چند نکته وجود دارد

نکته ی اول: اگر داوطلب گرامی فارغ التحصیل روزانه باشد( یعنی برای تحصیل در مقطع کارشناسی هیچ شهریه ایی پرداخت نکرده باشد) فقط می تواند در دوره های شبانه و آزاد و پردیس(بین الملل) انتخاب رشته نماید، اما اگر فارغ التحصیل غیر از روزانه بوده مثلا فارغ التحصیل دانشگاه آزاد یا پیام نور و یا شبانه است می تواند رشته های روزانه( بدون شهریه) را نیز انتخاب نماید.

نکته ی دوم: اگر داوطلب در حال حاضر دانشجوی روزانه است می بایست از تحصیل خود انصراف دهد. تذکر مهم این است که دانشجوی روزانه نمی تواند یک کنکور بعد از آن کنکور که قبول شده است را شرکت کند حتی اگر انصراف دهد باز هم امکان ندارد که در آزمون شرکت کند. اما مابقی دانشجویان که در حال پرداخت شهریه هستند نیازی به انصراف ندارند و می توانند بدون انصراف از تحصیل در کنکور شرکت کنند.

نکته ی سوم: داوطلبان پسر نبایستی مشکل نظام وظیفه را داشته باشند.

 

 



برای یادگیری حرفه ای موسیقی

همین الان اقدام کنید


پیش ثبت نام

شیراز ، فلکه گاز، صد متر به سمت میدان اطلسی، طبقه فوقانی نان فانتزی آرتا، آموزشگاه موسیقی اردیبهشت شیراز

تلفن : 07132276595

موبایل : 09172499964

ایمیل: info@shiraz-music.com

اینستاگرام : ordibehesht_music_academy@

تلگرام : ordibehesht_music_academy@

آموزشگاه موسیقی اردیبهشت ،تخصصی ترین و جزء بهترین آموزشگاه موسیقی در شیراز افتخار دارد با همکاری اساتید و دانش آموختگان رشته موسیقی در مقاطع کارشناسی موسیقی و کارشناسی ارشد موسیقی و اساتید فعال در عرصه نوازندگی گروه های موسیقی پاپ ، موسیقی کلاسیک وموسیقی ایرانی، نگرشی آکادمیک ، مهارتی و متفاوت از روش سایر آموزشگاه ها را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است.

طراحی و بهینه سازی: گروه طراحی سیرن